Recensies

Reacties op het afscheid van Sterrentheater Concerten

“Dank voor je bericht en in de eerste plaats voor de inspanningen om cultuur met een hoofdletter in Veghel op de kaart te zetten. Wat klein begon, is als een begrip geëindigd. ‘Non est ad astra mollis e terris via.’ Alle goeds toegewenst.”

“Het was een mooie tijd bij Justitia Concerten Veghel en later bij de Sterren Theater Concerten. Er zijn vele mooie concerten geweest, in het kerkje, het Sterrentheater en de tuin. Er hebben veel mensen van genoten. Echt een periode om dankbaar op terug te kijken.”

“Muziek, informatie en ontmoeting daar hebben we bijna 20 jaar als gewaardeerde bezoekers gastvrij van mogen genieten. Professioneel, gevarieerd, inspirerend, bezinnend en soms oprecht ontroerend … Altijd met betrokkenheid naar ons, jullie publiek. En dat maakte het UNIEK! DANK!”

Reacties op de voorstelling Een zomers concert in Spaanse sferen

“1 Woord: Waaaaaaanzinnig!”

“Wat een aangenaam temperament! Prachtige gitaarklanken. Genoten!”

“Muy divertido! Voor herhaling vatbaar!”

…ze “joegen de sfeer tot ongekende hoogte op met hun muziek, zang en dans. Ze namen ons mee naar de warme Spaanse en Cubaanse kust, dorpen en steden. Hun temperament sloeg in een mum van tijd op iedereen over.”

Aan Wilma en haar team: “Bedankt voor al jullie inspanningen dit jaar.”

Reacties op de voorstelling Romantisch Lenteconcert op zondag 25 maart 2018

“Marvelous!”

“Subliem Hartverwarmend”

“Wat een fantastische middag hebben ik/wij hier in het Sterrentheater gehad. Samen met mijn ouders echt genoten!”

“Als publiek werd ik spontaan & origineel geïnformeerd en muzikaal betoverd & ontroerd. Wat een bijzondere interactie…”

“Een romantisch lenteconcert … Pien, Rafaël en Mark zorgden ervoor dat onze harten werden verwarmd terwijl er toch ook regelmatig kippenvel op mijn armen ontstond en op een enkel ogenblik zelfs tranen in mijn ogen kwamen.”

Reacties op de voorstelling HOOGSTAD & VAN SEUMEREN op zondag 29 januari 2018

“Dank je wel voor dit prachtige concert. We hebben er van genoten!”

“…. Een evenwichtig programma met prachtige stemmen die aan elkaar gewaagd zijn. Begeleid door een prima pianist ….!”

“Opnieuw een bijzonder concert. De sterren van het theater stonden niet meer stil maar dansten in het rond op de klanken van Fien en Simone ondersteund door het fantastische pianospel van Ben Martin Weijland. …. Ik kan moeilijk zeggen wat vandaag het beste stuk was, maar het Stabat Mater heeft mij het meest ontroerd. De tranen van Maria kwamen ook in mijn ogen.”

Reacties op de voorstelling Masterclass Eric Vloeimans op zondag 29 oktober 2017

“Wat een enorme kans om (samen) te mogen spelen met Eric Vloeimans!”

“Het was heel leuk om hier te spelen. Groetjes, Tycho”

“Het was een hele eer om hieraan mee te mogen werken. Groetjes, Stef”

“Wat een genot om jeugd en oudere jeugd zo te zien schitteren samen met Eric en Marc. Muziek en verhalen van alle tijden. Dank voor dit concert!”

Reacties op de voorstelling +aart & +hee op 28 mei 2017.

“Een requiem voor een tachtig jarige. …. Haar poëtische miniaturen hier voor het voetlicht gebracht, brachten haar eigen theater tot ongekende hoogte. Een uitdaging voor het bestuur om dit niveau ook komend jaar weer te evenaren.”

“Intiem, intens en kwetsbaar mooi!”

“…. wat ons werd geboden was gewaagd, het resultaat werd ongelooflijk, de reactie na afloop onwaarschijnlijk goed.”

“Wat heb ik ontzettend genoten van alles. Woorden zijn moeilijk, de ontvangst, het podium, lieve Wilma … het enige woord dat ik nu kan schrijven is onbeschrijfelijk. Kus & liefs, Kelly.”

Reacties op het concert ‘Verso’ gegeven op zondag 12 maart 2017.

Een avontuur in ´t Sterrentheater
“Samen met Verso, een vergezicht aan ons voorgeschoteld door Matthijs en Stefan. Ze namen ons mee in verleden en heden op de verschillende plaatsen op onze aardbol. We vlogen als adelaars boven de Alpen en met de condor door de Andes. We waren op jacht met de yak in Mongolië maar werden ook meegenomen naar een nachtclub in Buenos Aires. Terwijl we ook onze dorst probeerden te lessen aan een sprankelende beek met helder stromend water. Hier was echter een bijzonder iets mee, dit muzikale water leste onze dorst niet maar zorgde voor een drang naar meer, meer en nog meer. We werden in dorst en honger achter gelaten op de pampa’s waar de aasgieren op zoek zijn naar een prooi, welke aanwezig was in bijzonder melodieuze muziek op CD om thuis na te genieten.”

“Wat een mooie middag! Fantastisch! gelukkig heb ik de CD gekocht en kunnen we nog nagenieten…”

” ‘Eet met je hart’ schreef : het was zeer bijzonder! Onze gasten hebben ook enorm genoten! We zijn de volgende keer weer van de partij!”

Reacties op het Kerstconcert gegeven op zondag 18 december 2016.

“De dynamiek en het enthousiasme spatten van het podium! De “ choreografie” was ludiek en toch gepast, een kunstje op zich om daar het evenwicht in te vinden. In het bijzonder vond ik het leuk om studenten bezig te horen en te zien die zo’n beetje op 2/3 van hun opleiding zaten. De potentie van stemmen die nog in groei zijn ontmoet je als toehoorder niet zo vaak.”

“Het was vanmiddag weer opnieuw een ‘Magic time of the year’. Daarvoor hoort niet alleen een oprecht dank je wel naar de artiesten, ook de begeleiding van Carl van Cuyck, maar zeker ook de organisatie van de Sterren Theater Concerten onder leiding van Wilma Bierens.”

“Mijn schoonmoeder heeft genoten van de entourage, de gastvrijheid en de muzikale ontmoeting.”

Reacties op de voorstelling ‘Gevarieerd klassiek in een theatraal jasje’ gegeven door Ariana Skverer (sopraan), Kikki van Hautum (mezzosopraan), Pim van Drunen (tenor), Alexander de Jong (bas-bariton) en Koos van den Brekel (piano) op zondag 9 oktober 2016.

“Het was een genot hier te mogen zingen, voor zulk leuk en enthousiast publiek. Tot de volgende keer.”

“Hoe leuk om als moeder je kind te horen (en zien) zingen. Juist het intieme van jullie prachtige theater maakt dat de trots op mijn kind diep binnenkomt. Fantastisch dat jullie jong talent dit podium bieden!”

“De Sterren Theater Concerten als voortzetting van de Justitia Concerten Veghel maakten vanmiddag hun nieuwe naam meer dan waard ….. Het was vanmiddag een mooie reis door het universum met en door deze sterren. Hartelijk dank en gefeliciteerd met het resultaat. Ik zie uit naar de volgende reis door en met sterren in jullie theater.”

“Prachtig concert. Fantastisch gezongen en geacteerd. Mooie duetten. In een woord genoten.”

Reacties op de voorstelling ‘Don’t break the rules’ gegeven door Anouk Antonissen en Sanne Vleugels, begeleid door Carl van Kuyck, Gydy Stephensen en de jonge violist Simon op zondag 3 april 2016

“Wat een talenten: alle vijf! Proficiat. Dank voor dit programma”

“Veel te kort. Jullie waren top!”

“Een prachtige uitvoering, creatief, muzikaal en met veel humor gebracht!”

“Wat een talenten! Maar: ‘Don’t break the rules’ – daar hebben ze zich niet aan gehouden. Het was geen Justitia Concert meer, maar een Justitia Totaal Theater. Een middag vol verrassingen van aanstormend talent. Ze hebben ons een fantastisch beeld gegeven over verliefdheid, romantiek en liefde bij jongeren, maar ook voor de muziek. Ga zo door!”

Reacties op het KERSTCONCERT gegeven door Anouk van Laake (sopraan), Anouk van Duifhuizen (sopraan), Carlos de Vries (tenor), Sam Eggenhuizen (bas-bariton) en Gabrielka Clout (piano) op 13 december 2015

“Sterren in het Sterrentheater.

Hebben ons laten genieten,

brachten kerst naar Veghel,

gaven warmte en liefde aan ons alle.”

 

“Vanmiddag genoten van vier jongen enthousiaste zangers. Heerlijk.”

 

“Geweldig, hoe kun je nog verder groeien?”

 

“Supertalenten”

 

“Hartelijk bedankt, indrukwekkend!”

Reacties op het MASTERCLASS-concert gegeven door Wilma Bierens m.m.v. Pien van Gerven (sopraan), Veerle Sanders (sopraan), Freek Heuvelmans (bariton) en Koos van den Brekel (piano) op 30 maart 2014

“Genieten van een Masterclass.”

“Een kijkje nemen in de keuken van Wilma met als ingrediënten Veerle, Pien en Freek. Alle drie MASTERS in zowel de klassieke als de musical smaak. Te samen met een onovertroffen kruidige muziek op de piano door Koos.”

“Beste mensen, dit smaakt naar meer en als het mogelijk is, kom ik telkens weer proeven.”

“Dank voor deze inspannende, ontspannen en smaakvolle avond.”

Reacties op het Kerstconcert gegeven door Kamerkoor Mi Canto o.l.v. Enrico van Schaik, begeleidt door Huub Sperber op piano en orgel, m.m.v. Wilma Bierens (zang), Floris van Alebeek (klarinet), Suzanne Sperber (hobo) en Dan Loredan (piano) op 15 december 2013

“Een feest van voorbereiding door stemmen en klanken. Ze brachten licht op deze donkere dag.Schitteringen van sopranen en alten als de lichtjes in de boom. Versieringen door tenoren en bassen met daarbij een blauwe ronde piek boven op het geheel, waarbij Wilma zelf zorgde voor de slingers om het af te maken, met het engelenhaar van piano, klarinet, hobo en orgel.”

Reacties op Het Open Tuinconcert gegeven door Veghelse musici en artiesten op 2 juni 2013

“Zo’n mooie middag. Wat kan er toch veel in Veghel”

“Erg relaxed sfeertje, ook voor kinderen”

“Geweldig evenement. Voor véél herhaling vatbaar”

“Fantastisch. Proficiat met deze prachtige en gevarieerde dag”

“Goed georganiseerd en een gezellige sfeer”

“Zon, muziek, sfeer en leuke mensen. Veghel op z’n best”

Reacties op het Traktatieconcert voor abonnementhouders gegeven door The Jukebox boys op 21 april 2013

“Genieten met een vette knipoog en ontroering”

“Wat een prachtige stemmen”

“Super, geweldig, wat een kwartet”

Reacties op het concert gegeven door het Pentachord Ensemble op 24 maart 2013

“Het Pentachord zorgde dat de lente in de kerk en in ons allemaal binnenkwam”

“Justitia Concerten Veghel: bedankt voor deze heerlijke warme muzikale lenteavond”

Reacties op het concert gegeven door leerlingen talentenklas MIK en pianist Ruud Bouman en beeldend kunstenaar Adri Frigge op 27 januari 2013

“Wat een mooi concert”

“Alle stemmingen kwamen aan bod ook met de kunst erbij. Debussy grinnikt in zijn graf. Bravo!”

Reacties op het concert gegeven door pianist Rik Kuppen, bas-bariton Harry Peeters en pianist Wim Schepers op 11 november 2012

“Een geweldige opening. Wat een talent. Wij hebben genoten.”

“Opnieuw een bijzondere avond: jong en gearriveerd talent, die veel muzikaliteit vertolken. Met volle aandacht en teugen genoten van deze drie heren en hun muziek.”

Reacties op het Traktatieconcert voor abonnementhouders gegeven door Pien van Gerven, Celinde Schoenmakers en Koos van den Brekel op 20 mei 2012

“Wat heb ik genoten!”

“Het was een fantastische voorstelling en ik ben benieuwd of ik in de toekomst nog wat van hen zie/hoor!”

Reacties op het concert gegeven door het Pentachord Ensemble op 25 maart 2012

“Als Michelin een sterrengids zou hebben voor klassieke muzikale restaurants dan zou Justitia Concerten Veghel iedereen tegemoet stralen van de bovenste plaats, want, na een fantastisch voorgerecht op 9 oktober 2011 door de koks Arno Bornkamp en Ivo Janssen met ingrediënten van Bach tot Piazzolla en op 22 januari 2012 een tussengerecht, wat echter als hoofdgerecht werd opgediend, door Quirine Viersen met ingrediënten van Bach tot Ligeti, werd 25 maart 2012 het hoofdgerecht opgediend door het Pentachord Ensemble. De forellen kwamen ons sprankelend tegemoet, waarbj het zo compleet was dat het in twee delen werd opgediend: van Halvorsen via Zemtsov in het eerste deel tot het Forellenkwintet van Schubert na de pauze. Na opnieuw volop genoten te hebben van deze gerechten zie ik uit naar het dessert op 20 mei 2012.”

“Wat een heerlijke muziek, vanaf de eerste noten voelde ik mij als een forel in het water.”

“Wellicht het fraaiste, maar zeker het leerzaamste concert van dit seizoen!”

Reacties op het concert gegeven door Quirine Viersen op 22 januari 2012

“Prachtig concert in een gastvrije ruimte. Een cello die een orkest vertegenwoordigde. Wat een wereldtalent die Quirine! Veel dank voor de mooie avond.”

“Ik heb ontzettend genoten van het prachtige celloconcert. Wat een muzikaliteit, intensiteit en emotie.”

“Zeer de moeite waard. Vooral het laatste stuk van Bach. Leuk om Quirine een keer in het echt te zien.”

“Grote klasse, topsport in de klassieke muziek. We hebben genoten!”

Reacties op het concert “De klare lijn” door saxofonist Arno Bornkamp en pianist Ivo Janssen op 9 oktober 2011

“Dank voor het fantastische concert! Heerlijk om zulke gepassioneerde, geïnspireerde musici aan het werk te zien/te horen! Ik heb ervan genoten.”

“Thanks a lot for warm recieve and great concert! Spacibo.”

“Genoten!”

Reacties op het Traktatieconcert voor abonnementhouders gegeven door Eva Schuurman en Toon Bierman op 22 mei 2011

“Van ongeëvenaarde schoonheid was dit programma met Eva Schuurman: wat een stem, wat een power, wat een overtuigingskracht, kortom: wat een talent!”

“Wat een voorecht om als docent de mens en de stem te onderrichten, zodat talent to bloei kan komen: voortleven in het talent van de leerlingen”

“We hebben enorm genoten van dit optreden”

Reacties op het concert gegeven door het Rubenskwartet en Gwyneth Wentink op 27 maart 2011

” Gwyneth liet indrukwekkend van zich horen in Caplet’s Conte fantastique”

“Thank you very much for particulary the Britten (he was always a little different) what particularly moved was recalling through your music those hopeless times of ruin & despair. There was so little to hope – not that that affect much a boy of 16”

“Vooral het Chacony sostenuto: brillant gespeeld!” (Benjamin Britten)

Reacties op het concert gegeven door Hans Eijsackers en Marieke Schneemann
op 23 januari 2011

“We hebben opnieuw geweldig genoten”

“Goddelijk! Vooral ook Wagner, Poulenc, Debussey… nou ja, alles!”

“Dank voor een heerlijke avond”

Reacties op het concert gegeven door Wilma Bierens en Benjamin Engeli op 10 oktober 2010

“Groots.”

“Briljant en pure schoonheid! Wat een musici!! Meer dan grote klasse.”

“Genoten van het eerste tot het laatste moment!”

Reacties op het Verrassingsconcert o.a. gegeven door Willeke Alberti
op 20 juni 2010

“Een rasartieste, die in heel korte tijd de sfeer creëert van een warme zaal – en dat op zo’n koude avond! Met een woord: geweldig.”

“Weer ‘ns een keertje ouderwets ingehaakt met die prachtige bekende liedjes van Toon, Willy, Robert en van Willeke Alberti zelf. Supergezellig.”

“Op de warme wind van deze avond zeilen we ook morgen nog vooruit”

Reacties op het Traktatieconcert voor abonnementhouders gegeven door Studenten MuziekTheater Klassiek uit Tilburg en Robert Jan Kamer (piano) op 4 april 2010

“Een avond vol verrassende momenten.”

“Prachtige talentvolle musici, met uitzonderlijk veel plezier in alles wat ze ten gehore brengen.”

“Wij hebben geluisterd, gelachten en bovenal genoten.”

Reacties op het concert gegeven door Duo Bilitis op 7 maart 2010

“Wat een verrassing. Geweldig!”

“Wat een combinatie. Verrassend!”

Reacties op het Verhaalconcert gegeven door Pauline Oostenrijk en Ivo Janssen
op 17 januari 2010

“Fantastisch, heerlijke avond”

“Geweldig. Humor, héél mooie klank”

“Voor mij de eerste keer maar zeker niet de laatste, echt prachtig!”

 Reacties op het concert gegeven door Het Horus Trio op 8 november 2009

“Goede wijn behoeft geen krans”

“Het was weer een enorme ervaring met warme ontmoetingen”

“Meer dan geweldig, wat een klasse”

“Schitterende keuzes en prachtig gemusiceerd”

Reactie op het verrassingsconcert op 20 Juni 2009

“Heel hartelijk dank voor de uitnodiging van het concert van jl. zondag.
Wij hebben erg genoten. Het was zeker een grote verrassing, het concert, de entourage en de verzorging in één woord geweldig.  Hartelijk bedankt.”

“Nogmaals bedankt voor je inzet. Wij vonden het fantastisch. Prachtige (musical)muziek”

Ik wist helemaal niet dat Petra Clauwens zo mooi kon zingen.”

“Was een bijzonder leuke avond gisteren, dank voor de uitnodiging!”

“Het concert in jullie prachtige tuin hebben mijn vrouw en ik als buitengewoon plezierig ervaren. De organisatie was perfect evenals de sfeer onder de bezoekers. Nogmaals hartelijk bedankt voor de uitnodiging die we mochten ontvangen.”

Reacties op “Een zang- en snarenfeest” door Wilma, Xenia, Fernando, Izhar
op 8 maart 2009

“Het was fantastisch. We hebben echt genoten.”

“Een avond om met genoegen op terug te kijken.”

“Het mooiste concert van de reeks! Dat stemmen en snaren dit samen voor elkaar krijgen.”

“Super. Buitengewoon genoten.”

“Daar sluit ik me van harte bij aan.”

Reacties op het Pianorecital door Hanna Shybayeva op 18 november 2008

“Om stil van te worden…”

“Zoals altijd was het een feestje!”

“Prachtig gespeeld! Zo’n frêle gestalte…zo’n krachtig spel!”

“Wonder, boven Wonder. Wat een wonderkind”

Reactie op het concert op 28 september 2008 Mosarte Pianokwartet

Van de musici zelf:

“Nog nooit zo’n fantastisch publiek meegemaakt! Fijne sfeer!”

Van het publiek:

“Wat een geweldige start van het nieuwe seizoen!”

“10 jaar Jusititia Concerten Veghel. Dank voor de inzet.”

“Een avond om van te genieten!”

“Wat een muzikaliteit! Prachtig!”

Reactie op het Verrassingsconcert op 22 juni 2008 Orkest der Lage Landen o.l.v. Walter Proost

“De tranen liepen over mijn wangen bij het bloemenduet! Zo aangrijpend.”

“Wat hebben we weer genoten! Er waren een paar lievelingsstukken van mij bij.”

“Weer zo’n heerlijke avond in Veghel! Meer van deze.”

“Alles was oké. Een geweldig concert met enorme performance!”

“Een unieke avond op een unieke locatie in het zomerse Veghel.”

“Ik vond het heel leuk en mooi. Og, wat heb ik het fijn gehad.”
Michelle, 8 jaar

“Ik vond het heel leuk. Dennis kon ook heel mooi piano spelen.”
Rosalie, 10 jaar.

“Zo’n zomerse avond, heerlijk, mooie muziek, mooie entourage, echt genieten!”

“Complimenten voor de artiesten. Dank voor de bijzondere avond.”

Reactie op het concert Nederlands Harp Trio Marieke Schneemann, Roeland Jagers en Gwyneth Wentink – 20 april 2008

“Oor en oog hebben genoten!”

“Pure schoonheid”

“Geweldig genoten. Klasse”

“Om nooit te vergeten!”

“Virtuoze musici”

Reactie op het concert Duo Quirine Scheffers en Izhar Elias – 24 februari 2008

“Prachtige muziek”

“Geweldig”

“Sfeer en muzikaliteit. Is genieten”

“Weer zo’n concert waarvan je hoopt dat het eindeloos doorgaat!”

Reactie op het concert Trio – Wilma Bierens, Lars Wouters van den Oudenweijer en Hans Eijsackers- 18 november 2007

“Expressie, warmte, kleur, sprankeling…..Geboeid hebben we geluisterd!”

“Ik heb ontzettend genoten van Wilma, Lars en Hans, maar eigenlijk van alles!”

“Wat een geweldig begin van ons abonnement!”

“Het was wederom heerlijk om hier te zijn!”

“Ik ga helemaal vrolijk en sprankelend naar huis met een stukje vernieuwde levenslust.
Het was wéér spetterend.”

Reacties verrassingsconcert Rapalje juni 2007

“Fantastische avond! Het heeft onze verwachtingen overtroffen.
Mooie muziek, prachtige stemmen en heel gevarieerd.
In één woord : geweldig!”

“Leuke avond, prachtig weer, goed sfeer, fantastische muziek!”

“Geweldig genoten, een heerlijke avond!”