Ontmoet de sterren van morgen!

Welkom bij Sterren Theater Concerten! Bij Sterren Theater Concerten kunt u genieten van klassiek muziektheater en kamermuziek, opgevoerd in een sfeervol klein theater. Deze intieme setting zorgt er niet alleen voor dat u optimaal kunt genieten van de muziek, het zorgt ook voor interactie tussen de musici en het publiek. Naast dat de artiesten de sterren van de hemel zingen, lichten zij namelijk ook hun muziekstuk en hun eigen beleving toe. Hierdoor is Sterren Theater Concerten meer dan alleen een concert: het is een muzikale ontmoeting tussen artiest en publiek.

De spotlights van Sterren Theater Concerten zijn gericht op jonge getalenteerde musici. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een podium wordt geboden aan jong talent, zodat zij volop mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Uiteraard ontmoet u tijdens onze concerten ook weer een aantal gevestigde namen uit de klassieke muziekwereld. Samen met de sterren van morgen zorgen zij ervoor dat u kunt genieten van een unieke muzikale belevenis.

Wilt u ook een Sterren Theater concert bijwonen? Reserveer dan snel! U bent van harte welkom in ons Sterrentheater.

Ons verhaal

Dicht bij de luisteraar
Al heel wat jaren kunnen muziekliefhebbers genieten van de concerten van Sterren Theater Concerten. Het eerste concert werd gegeven op 1 november 1999, toen nog onder de naam Justitia Concerten Veghel. In die tijd vonden de concerten plaats in de Protestantse Kerk in Veghel. Kamermuziek vormde hierbij de basis, waarbij bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek een intieme sfeer. “Deze kunstvorm staat heel dicht bij de luisteraar. In een concertzaal is de afstand tussen publiek en muzikale gebeurtenis heel groot. Als luisteraar is het juist heel interessant om te luisteren én te praten met de musici. Vandaar dat we zijn gestart zijn met deze vorm van concerten”, aldus initiatiefnemer Wilma Bierens.

Jong talent en gevestigde namen
Diverse bekende artiesten hebben de afgelopen jaren hun opwachting gemaakt tijdens de Sterren Theater Concerten: Willeke Alberti, Antje Monteiro, Pauline Oostenrijk en Lars Wouters van den Oudenwijer zijn één de vele musici die tijdens de concerten te bewonderen zijn geweest. Hoewel er nog steeds gevestigde namen voorbij komen tijdens de huidige concerten, zijn de spotlights tegenwoordig vooral gericht op jong talent. Zo hebben ook Freek Bartels en Celinde Schoenmaker hun eerste schreden op het podium van het Sterrentheater gezet. “Wij vinden het belangrijk om jong talent een podium te bieden. Aangezien Wilma lange tijd als zangdocent verbonden is geweest aan de Fontys Conservatorium Tilburg, zitten we natuurlijk ook dicht bij het vuur. Daarnaast is het erg bijzonder om te zien dat een aantal van deze jonge talenten zich ontwikkeld hebben tot grote en bekende artiesten. Daar leveren wij graag een bijdrage aan”, licht secretaris Arja de Bekker toe.

Onder de sterrenhemel
Vandaag de dag is Sterren Theater Concerten uitgegroeid tot een gevarieerde concertreeks waar jong en oud van kunnen genieten. De concerten vinden niet langer plaats in de Protestantse Kerk in Veghel, maar worden tegenwoordig gegeven in het intieme Sterrentheater aan de Zuidkade in Veghel. Na 17 jaar is daarom ook de naam van de kamermuziekconcerten aangepast. Onder de naam Sterren Theater Concerten wordt er nu elk jaargetijde een concert georganiseerd waarbij u kunt genieten van een divers ensemble en repertoire. U bent uiteraard van harte welkom bij deze kamermuziekconcerten onder de sterrenhemel van ons kleine theater.

Team

Niet alleen op het podium maakt u kennis met bevlogen artiesten, ook het team van Sterren Theater Concerten bestaat uit enthousiaste en gedreven teamleden. Samen zorgen zij ervoor dat u steeds weer een prachtig en verrassend muzikaal programma krijgt aangeboden. Daarnaast zorgen zij ervoor dat het u aan niets ontbreekt tijdens de concerten. Zo kunt u optimaal genieten van de prachtige muziekstukken die tijdens de Sterren Theater Concerten worden opgevoerd.

foto-sterrenntheater

Wilma Bierens, voorzitter
Geert van Lanen, penningmeester
Arja de Bekker, secretaris
Leonie van Erp, bestuurslid
Hanneke Vissers, bestuurslid

Hoofdsponsor
Sterren Theater Concerten wordt mogelijk gemaakt door Bierens Incasso Advocaten.

bierens-logo-nl-large